Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je to masturbace?

Masturbace- ipsace, onanie, honění, sebeukájení  ....

Sebeukájení nebo-li masturbace je vrozená dovednost lidem i zvířatům. Například chovatelé v zoo pozorovali, že si lidoopi a opice hrají se svým penisem. Výjimku netvoří ani někteří další savci, kteří si dráždí genitálie jazykem.

Onanie byla ve středověku považována hlavně z náboženského hlediska za cosi strašného. Pokud byl někdo tehdy přistižen, jak tajně onanuje, z opatrnosti raději předstíral, že souloží s neviditelnou osobou. Jinak mu hrozil trest smrti. Ještě v 19. století byla onanie považována za velmi škodlivou a bojovala proti ní i zdravotnická osvěta.

Přestože většina lidí považuje masturbaci za přirozený projev lidské sexuality, pro deset procent žen s sedm procent mužů je stále ještě synonymem škodlivého návyku. V každém případě je onanování soukromou záležitostí. Může se odehrávat na různych místech - v koupelně, v ložnici, na toaletě, v kanceláři, v autě, chodí se kvůli ní do pornokina. Hlavní zásada však zní: Masturbujte na takových místech, kde vás nikdo nemůže vyrušit.

Masturbace hraje v sexuálním životě člověka významnou úlohu, ať již je praktikována jako automasturbace, nebo formou heterosexuální (mezi osobami různého pohlaví) či homosexuální (mezi osobami téhož pohlaví). Sexualita člověka je v podstatě založena na masturbaci a souložení, přičemž je lidská ruka všestranným nástrojem. Z doby, kterou člověk věnuje sexu, připadá asi jedna desetina na souložení a devět desetin na masturbaci. Naprostá většina mužů i žen (80 až 90%) bez ohledu na stáří, rasu, náboženství a ostatní podmínky praktikuje nebo praktikovalo autoerotismus neboli automasturbaci, která již dávno není považována za něco, co by bylo zdraví škodlivé.

Autoerotismus spočívá u muže v ruční masturbaci pyje a u ženy v ruční masturbaci klitorisu a v zavádění předmětů ve tvaru mužského údu do pochvy. Heterosexuální masturbace v úzkém slova smyslu (tj. při masturbaci rukou) spočívá v tom, že žena vzrušuje rukou penis svého partnera a naopak..Obrazek

Chlapci většinou s masturbací začínají okolo 11,12 roku ( 5-6tá třída ) a většinou ji provádějí ze začátku i několikrát denně. Zkouší ji na různých místech ( ve škole, v koupelně, u počítače, venku ..... ) a třeba i s kamarády .... ! Někteří chlapci třeba mastubují i 3-5x denně. Pozdějším dospíváním se jedinec sklidní a vystačí si i s mením počtem ...

 

Obrazek

Dívky většinou s masturbací začínají později, než chlapci, okolo 12tého roku ( 6tá třída ) . masturbace je u dívek složitější než u chlapců, proto většina dívek masturbuje spíše zříka ( 1-2 x týdně  a některé vůbec ).

 

Na závěr podotýkám, že vše ohledně masturbace je individuální- to znamená, záleží na každém jedinci- každý je jiný !!!